Behandlingar

Filorga KEMISK PEELING

OM KEMISK PEELING

Dag efter dag exponeras vi för faktorer som påverkar vår hud, t ex UV strålar, stress, rökning och hormonförändringar. Dessa faktorer påverkar vår hud och kan ge oönskade hudförändringar som försämrad hudtextur, stora porer, akne och pigmentförändringar. Kemisk peeling förbättrar avsevärt hudens utseende genom att eliminera det yttersta hudlagret på ett kontrollerat sätt samt accelerera cellförnyelsen. Vi erbjuder olika typer av kemisk peeling från FILLMED baserat på din hudtyp och dina önskemål.

INFÖR BEHANDLINGEN

Uppge till din behandlare om du använder några läkemedel eller annat av betydelse. Män bör vara så nyrakad som möjligt, men inte rakade samma dag. Behandling genomförs inte på en solbränd eller av övriga orsaker irriterad hud.

SÅ GÅR BEHANDLINGEN TILL

Behandlingen inleds med en noggrann rengöring. Sedan appliceras den kemiska peelingen med en pensel. Styrkan på peelingen avgörs av vilken hudtyp man har och vilka tillstånd som ska behandlas. Peelingen verkar i några minuter, och avlägsnas sedan med hjälp av en pH-neutraliserare. Därefter appliceras en återfuktande mask följt av ett individuellt anpassat serum och kräm. En serie av kemiska peelingbehandlingar eller kombination av andra behandlingar rekommenderas för att uppnå bästa möjliga resultat. Våra behandlare hjälper dig att hitta rätt upplägg för just dig.

EFTER BEHANDLINGEN

Efter en peelingbehandling kan en rodnad uppstå och huden kan fjälla lätt. Det är viktigt att inte utsätta huden för direkt solljus veckan efter behandlingen. Vid vistelse utomhus ska kräm med hög solskyddsfaktor användas. Tveka inte att kontakta din behandlare om du har några funderingar kring eftervården.

FILLMED PEELINGS

FILLMEDs peeling rekommenderas för behandling av ålderfläckar, fina linjer och rynkor samt återsälla lyster och förbättra hudtextur. FILLMEDs peelingar är hudvänliga, även för känsliga hudtyper, och har även en återfuktande effekt. Varje behandling skräddarsys efter

LIGHT PEEL
45 minuter
Innehåll: Glukonolakton & mandelsyra (20%)
Indikationer: Hudton & lyster
pH: 3

En djuprengörande och cellstimulerande ansiktsbehandling med AHA-peeling och mask. I denna behandling ingår en rengöring, AHA-peeling, mask och avslutande produkter anpassad efter hudtyp samt produktrekommendation.


Laser Hårbortagning

MOTUS AX MOVEO – VÄRLDENS BÄSTA HÅRBORTTAGNING
Konkurrensen inom hårborttagning är stor. Ständigt kommer nya maskiner med nya funktioner. Alexandritelaser har alltid varit guldstandarden inom hårborttagning, med hela 20% högre effektivitet än diodlasern. Dock har det aldrig funnits en maskin som fungerat oavsett hud- och hårtyp. Men nu är den här; Motus AX Moveo!
En vidareutveckling av den traditionella Alexandritelasern som gör den kompatibel för olika hudtyper och hårtyper. Motus AX fungerar effektivt, smärtfritt och ger ett äkta hållbart resultat.
Med en 5000 watts motor blir Motus AX världens starkaste hårborttagningslaser samt den absolut effektivaste!

ÄR DET VERKLIGEN PERMANENT?

Ja. Hårsäckarna har tre olika växtfaser och det är enbart i den anagena (tillväxtfasen) som vi har möjligthet att påverka hårsäcken med laser. Därför krävs det ett antal behandlingar för att komma åt alla hårsäckar när de är i just denna fas. När hårsäckarna är laserbehandlade dör de och kommer de inte kunna producera mer hår.
Däremot har vi alltid ett antal hårsäckar som är i en vilande fas (3-8år) och dessa hårsäckar kan vi inte påverka just nu Dessa hårsäckar kan växa till liv igen vid stora hormonella påfrestningar och är då enkla att lasra bort senare.

Antal behandlingar är individuellt och beror på hårväxt samt vilken kroppsdel som laserbehandlas. Allt mellan 3-10 behandlingar kan behövas. Tid mellan behandlingarna är 3 mån efter första behandlingen och 2 mån mellan resten av behandlingarna.

TÄNKA PÅ INFÖR BEHANDLING:
-Huden skall rakas dagen innan behandlingen. Ej vaxa!
Ingen brun-utan-sol 4 veckor innan.
-Om du solar får du inte vara brunare än håret som ska lasras bort. Heller inte vara solskadad, röd eller varmt i området.
-Ingen olja eller fet kräm på området 1 vecka innan.
-Kom nyduschad till din behandling.
-Inte äta medicin som rubbar trombocytbildningen
-Inte ta antikoagulanter eller immunsuppressiva medel.
-Inte ha någon hudsjukdom eller eksem i området.
-Inte vara ljuskänslig eller äta medicin som gör dig ljuskänslig.
-Inte vara gravid eller amma.
-Inte ha någon immunbrist som ökar hårväxten.
-Vi kan inte ta bort helrött hår, vitt eller grått hår.

TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLING:
-Känns huden varm efter bör man kyla med isklamp eller kallt vatten tills det försvunnit.
Undvik att ha tajta och åtsittande kläder första dygnet.
-Vid rodnad, värme eller irritation i huden, Undvik: bastu, varmt bad, hård träning och klorerat vatten.
-Smörj med läkande och återfuktande salva 3 första dagarna.
-Undvik att sola genom hela behandlingsprocessen, då det annars kan leda till att fler behandlingar behövs.
-Undvik att raka och vaxa genom hela behandlingsprocessen, då det stimulerar till hårväxt. Att trimma området med maskin går bra.


För komplett översikt och bokning, besök oss på BokaDirekt.se.


Microneedling

Microneedling är en djupgående nålbehandling som hjälper till att öka hudens produktion av kollagen. Metoden kallas också för ”skin needling”, eller ”mesoterapi med nålar”.

Vid microneedling används en maskin som med små sterila mikronålar, genomborrar vävnaden i huden och kärlstrukturen. Nålarna har en hastighet på 50-150 gånger per sekund och når mellan 0,5-2 mm djupt, beroende på hur tunn huden är samt vilket område man vill behandla. In i varje ”kanal” slussas hyaluronsyra (som tillför fukt), vitaminer, mineraler och peptider – vilket ökar hudens cellförnyelse.

Samtidigt så frigörs röda blodkroppar i vävnaden, vilket hudens naturliga försvar registrerar som en skada och den naturliga läkeprocessen aktiveras genom att rikligt med kollagenvävnad (fasthetsfiber) bildas.

Microneedling behandlar effektivt hudproblem som ärrvävnad, trött och glåmig hy, förstorade porer, fina linjer och rynkor.

I regel krävs en kur på 3-6 behandlingar för att uppnå önskat och hållbart resultat, även om man redan efter en behandling ser en tydlig skillnad.

GÖR DET ONT?

Innan behandlingen så får du Xylocain (Lidokain)-bedövningsspray så du kommer inte att känna något. Du kan eventuellt uppleva lita obehag i området runt ögonen, men det går snabbt över.

ATT TÄNKA PÅ INFÖR BEHANDLING

Det är en god idé att boka behandlingen en dag när du inte har något inplanerat eftersom du inte bör sminka dig samma dag.

EFTER BEHANDLINGEN

Efter behandlingen uppstår en tillfällig rodnad, likt solbränna, som syns i 1-2 dygn. Din hud kommer att bli torr och kanske också fjälla. Detta kan hålla i sig i 4-8 dagar och beror på att huden vill påbörja sin nybildning av celler.

Eftersom du hud påbörjar en kraftig läkningsprocess efter behandlingen bör du inte sminka dig samma dag. Du bör också undvika solen en vecka efter behandlingen. Under en pågående kur är det viktigt att alltid använda hög solskyddsfaktor.

Det är också viktigt att du enbart använde de produkter som du rekommenderas i anslutning till behandlingen. Det beror på att om du blandar olika crèmer så kan det skapas en reaktion som kan irritera din hud.


HUR OFTA SKA MAN GÖRA MICRONEEDLING?

Vanligtvis upprepas behandlingen i kur om 4 behandlingar med 4 veckors mellanrum.